Kutlu Doğum Haftası Yarışmaları Sonuçlandı.

2011 Yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen, Seyhan Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursları arası Kur’an-ı Kerimi yüzüne güzel okuma, Din Görevlileri arası Hutbe ve Ortaöğretim öğrencileri arası Kompozisyon, Makale ve Şiir yarışmaları sonuçlandı. Yoğun bir katılımın olduğu eserler jüri tarafından ayrı ayrı incelenerek değerlendirildi. Kur’an Kursu öğrencileri arasında yapılan yarışmada Komisyon Seyhan Müftüsü Halil Uzun’un başkanlığında Vaiz Hatice Çerçi Kur’an Kursu öğreticileri F. Zehra Curabaz, Durdane Coşkun ve Mukaddes Tekeli’den oluşurken, Ortaöğretim öğrencileri ve Din Görevlilerinin eserlerini Seyhan Müftüsü Halil Uzun başkanlığında Üyeler  Adana Fen Lisesi Edebiyat öğretmeni Mahmut Dündar, Vaiz Hatice Çerçi ve Murakıp Kazım Karabekir Akbudak’dan oluşmuştur. Yarışmaları şu şekilde sonuçlandı.

Kur’an Kursu Öğrencileri:
Yatlılar (Kızlar): 1.Rumeysa Nurdoğan (Hacı Menekşe Hatun K.K) (Birinci)  2.Mücteba Özdemir       (Hacı Fatma Feride Hatun K.K)  (İkinci) Yatılılar (Erkek): 1.Mehmet Rıfat Aybar    (Tepebağ K.K) (Birinci) 2.Murat Nergiz (Hacı Cumali K.K) (İkinci) Gündüzlüler:  1.Seda Erdem (Yeşilyuva K.K) (Birinci) 2.Nilifer Safi (Barkal Durak K.K) (İkinci) 3.Halime Kutlu  (Fatih Sultan K.K) (Üçüncü) 4.Habibe Altun  (Dumlupınar K.K) (Üçüncü)

Lise Ve Ortaöğretim Öğrencileri: a)“Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler: 1.Fatma Nur Kaya “Muhammedü’n-Rahim” Tepebağ İmam-Hatip Lisesi 11/B.(Birinci) 2.Murat Orak  “Peygamberimizin Merhamet Eğitimi” Seyhan İstiklal İ.O. 8/B. (İkinci) 3.Gülnur Duysak  “Zulmedici Değil Merhametli Ol” M.-Abdurrahim Gizer İ.O. 7/İ. (Üçüncü)  b)  “ Hz. Peygamberin Çocuk, Genç ve “Yaşlılara Merhameti” Konulu Şiir Yarışmasında Dereceye Giren Eserler:   1. Rabia Betül Şahin “Sensin Merhamet Peygamberi” Cumhuriyet İ.O. 8/C. (Birinci) 2. Hüseyin Aşan “ Merhamet Timsaliydi” 125. Yıl İ.O. (İkinci) 3. Merve ELİBOL “Rahmetiyle Aydınlatan” Cumhuriyet İ.O. 8/B. (Üçüncü)

c) “Merhamet Ve Kalp Temizliği” Konulu Makale Yarışmasında Dereceye Giren Eserler:    1. Büşra Aslan “Hz. Muhammet ve Merhamet Eğitimi” 125. Yıl İ.O. (Birinci)    2. Meryem Karataş “Hz. Muhammed’in Merhameti ve Şefkati” Necatibey İ.O. 5/C. (İkinci)      Din Görevlileri:  “Hz. Peygamber’in İnsanlığa Merhameti” Konulu Hutbe Yazma Yarışmasında Dereceye Giren Eserler:   1. Mevlüt Yıldırım “Hz. Peygamber’in İnsanlığa Merhameti” Doğrular Camii. İmam.Hatibi.(Birinci) 2. Muhammed Şahin “Hz. Muhammed’in Merhameti” Karakuyu Mah. C.İ.H. (İkinci) 3. Abdullah Ciylan “Hz. Peygamber’in İnsanlığa Merhameti” İmam-I Azam C.İ.H. (Üçüncü)

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   3656 kez okundu

Toplam Ziyaret220435