Seyhan Müftülüğünün 2013 Eylem Planı Hazır

Diyanet işleri Başkanlığının tüm müftülüklerden istediği eylem planını Seyhan Müftülüğü görevlilerle yaptığı istişari toplantıda 2013 Yılında  gerçekleştirilecek Eylem planını karara bağlandı. Din görevlerini ilgilendiren Eylem Konuları toplantıda istişare edildi .Toplantıya Vaiz, İmam-Hatipler, Müezzin –Kayyımların tamamı katıldı . Taslak olarak hazırlanan Eylem Planını  Din Görevlileri heyetine Seyhan Vaizi  Mustafa ÇAVUŞOĞLU bir sunum yaptı.

Sunumunda Din Hizmetleri  alanında Hatimli sabah namazında buluşalım. Kadınların Cuma namazına gitmeleri, Engelsiz cami projesi, Diyanet Cafe açılması, Kur’an Kursu Öğreticilerinin her hafta bayanlara vaaz ettirilmesi, Bu millete bir öğrencide bizden parolası ile her camiinin bir üniversite ömğrencisine burs vermesinin sağlanması başta olmak üzere 21 maddeden oluşurken

Eğitim Hizmetleri alanında Planlanan Eylemlerde ise Engelsiz Kur’an Kursu Projesi, Kur’an kursu olmayan caminin kalmaması, Kur’an kuırslarının tamamına tepegöz ve bilgisayar alınması başta olmak üzere 9 maddeden oluşmaktadır.

Yayın Hizmetleri Alanında Planlanan Eylemler.  Bu programda halkımıza 100.000  adet kitap dağıtılması, Camilerde Diyanet Kitap Reyonu açılması, Ramazan Ayı ve Kurban Öncesi konu ile alakalı 100.000 kitap basılıp dağıtılması başta olmak üzere 11 maddeden oluşmaktadır.

Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Alanında Planlanan eylemler Bu çerçevede müftülük Spor takımı kurulması, her Camide herhangi bir spor takımının kurulması, Müftülük tiyatro ekibinin kurulması, mahalle gençleri ve projeli toplantıların yapılması başta olmak üzere 12 maddeden oluşmaktadır.

Bu Eylem Planının tamamı müftülük personeline sunularak ve personel görüşü alınarak ittifakla kabul edildi. Seyhan Müftüsü Halil UZUN yaptığı konuşmada

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum 2013 yılına ait eylem planını beraber gerçekleştirdik onun için önce sizlere sunduk. Sizlerin ufuk açan görüşlerini aldık. Çünkü uygulayıcı olanlar sizlersiniz. Bizler Toplumun Yüz akı başta Annelerimiz ve Babalarımız olmak üzere tüm sevenlerimizin, bizi yetiştiren hocalarımızın, bizlerin geleceği için rahatını bozan bitirdiğimiz okulları inşa ve imar eden  HAYIRSEVER HACI AMCALARIMIZIN DUASIYIZ.  Bizde şimdi dönüp borcumuzu ödemek için bu Aziz Milletin kıymetli evlatlarına Dini Mübin İslam’ı onun Yüce Kitabı Kuranı AYYÜZLÜ Hz. Muhammed (S.A.V) mi öğretmek için yollara koyulduk. Sizler ne mübarek insanlarsınız ki bu dava bugün sizin omuzlarınıza emanet edilmiştir.  Davası büyük olanın ufkuda büyük olur, Hayalide büyük olur. Hayal sahibi olanlar Dâhilerdir. Şu an şu mütevazi salonda Dâhilerle bizi buluşturan Allah’a Hamd ve Rasulüne binlerce Salat ve Selam ediyorum. Allah yardımcınız olsun Allah güç kuvvet ve kudret versin” dedi.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   1233 kez okundu

Toplam Ziyaret219296